PDA

View Full Version : Random Disconnects and 100% CPU even after disconnecting DLNA devices



lonewulf
03-14-2011, 08:35 PM
Firstly while watching a movie at any random amount of time the movie would stop and my WD TV Live would say that there is no DLNA connection found...however the Mezzmo appliaction is still running and started. Also no messages in the windows event log. sometimes after a few minutes it would just appear andgain and i can resume play....but sometimes only a stop and start of the Mezzmo Mediaserver services will fix it.
Secondly, i have noticed that even after disabling the transcoding function for my devices it still seems to transcode..Even after switching off my WD TV Live and Samsung LCD my PC, Mezzmo still transcodes...there are only 2 ways to stop this 1- stop and start the Mezzmo service 2-click stop all transcoding and delete transcoded files....then the CPU returns to normal processing.I do not use the transcoding feature as both devices are capable of playing the source file on its own.

I am running the latest registered version and also had this problem with the previous release.

I found that this does not happen with Media Player or PS3 Media Server APPs...

Please help..

Paul
03-15-2011, 04:17 PM
That's sounds very strange. We need to see your logs so we can work out why it is always transcoding. Can you please turn on logging (instructions to turn on logging (http://forum.conceiva.com/showthread.php/419-FAQ-How-to-turn-on-diagnostic-logging) and play a file you are having issues with. Then please make sure you stop the Mezzmo Media Server then send us the logs to support [at] conceiva [dot] com.

zuus
03-20-2011, 04:17 PM
Same issue with the random disconnects here on a Samsung C Series TV using the wireless dongle and a Billion 7800N router. Very frustrating.

At any random time (sometimes two minutes, sometimes after one hour) it will just disconnect from the server, and Mezzmo will disappear off the list until I turn the TV off and back on.

Also using a registered version 2.2.0.0 of Mezzmo.

Could this be a problem with the TV?

Paul
03-21-2011, 09:57 AM
Can you please turn on logging (see this thread: http://forum.conceiva.com/showthread.php/419-FAQ-How-to-turn-on-diagnostic-logging) then try to replicate this issue and once it disconnects, please stop the server, zip up the logs and send them to support (at) conceiva (dot) com - hopefully we'll be able to see what's wrong. We'll try to replicate it here as well.