Results 1 to 4 of 4

Thread: Files Visible but Not Playing on Any Device

  1. #1

    Default Files Visible but Not Playing on Any Device

    I've been running Mezzmo for a number of years now but just in the past week or so I'm not able to access any of my content on any of my devices. Iíll give a couple examples:

    Onkyo RZ720
    Device Profile: Onkyo TX/HT
    Playing an MP3 playlist that Iíve had setup for a while now just displays the album artwork on the device for a few seconds and then goes to the next file in the playlist till the end and doesnít actually play the audio. I can also browse my library but the files donít actually play.

    Sony Bravia XBR65X900C
    Device Profile: Sony Bravia KDL
    Sees the Mezzmo server and folders but says the folders donít contain any data.

    Windows Media Player on Win10 PC
    Can see my playlists but exhibits similar behavior to the Onkyo above. Tries to play one file after the next but nothing actually plays.

    I can play the files by right-clicking on them and selecting Play so the file paths are correct. My next thoughts are to try resetting the database and then ultimately uninstalling and reinstalling the product but Iíd rather avoid that as I donít want to setup my playlists again.

    Any help would be greatly appreciated. Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    330

    Default

    Quote Originally Posted by JEPintok View Post
    I've been running Mezzmo for a number of years now but just in the past week or so I'm not able to access any of my content on any of my devices. I’ll give a couple examples:

    Onkyo RZ720
    Device Profile: Onkyo TX/HT
    Playing an MP3 playlist that I’ve had setup for a while now just displays the album artwork on the device for a few seconds and then goes to the next file in the playlist till the end and doesn’t actually play the audio. I can also browse my library but the files don’t actually play.

    Sony Bravia XBR65X900C
    Device Profile: Sony Bravia KDL
    Sees the Mezzmo server and folders but says the folders don’t contain any data.

    Windows Media Player on Win10 PC
    Can see my playlists but exhibits similar behavior to the Onkyo above. Tries to play one file after the next but nothing actually plays.

    I can play the files by right-clicking on them and selecting Play so the file paths are correct. My next thoughts are to try resetting the database and then ultimately uninstalling and reinstalling the product but I’d rather avoid that as I don’t want to setup my playlists again.

    Any help would be greatly appreciated. Thanks.
    I had the same issue when I had to rebuilt my Mezzmo box, going from a Win7 system to a Win10.

    Some of the things that I checked, or got told to check from these forums:

    * Windows firewall (in my case it was already disabled)
    * Network settings
    * Check to ensure that the service account, if you're running Mezzmo as a service, is set to run as a user account name, not a UPN name.

    Please check this thread for things that may help you.

    http://forum.conceiva.com/showthread...System-Rebuild

  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2,344

    Default

    Try going to 'Media Server Settings' in Mezzmo and if the server is running as a service then change it to run as a Windows console process to see if this helps.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  4. #4

    Default

    Thanks for the suggestions Peter and ftanner.

    Changing to a console app worked for accessing from Windows Media Player and I'll try my other devices this evening. Reading through the thread you posted ftanner was a good education as well. I'll post back when I try the other devices.

    Thanks!

Similar Threads

  1. Default Can not open visible Media Files with MS Media Player, VLC or other streaming
    By sheilaanderson in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 04-03-2018, 09:40 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 11-22-2017, 08:00 AM
  3. Mezzmo Server Visible...then not visible
    By duojet in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 4
    Last Post: 10-12-2015, 08:20 AM
  4. Not playing MP3 files, and more
    By Hondoe1950 in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 5
    Last Post: 10-23-2012, 08:50 AM
  5. Randomly playing video files in a folder (Usefull for music video files)
    By Jike in forum Mezzmo Wish List and Feedback
    Replies: 7
    Last Post: 12-28-2011, 03:04 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •