Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 27

Thread: New Issue

  1. #11
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    366

    Default

    I think I might be onto something here.

    I think you guys may be experiencing some DNS issues. I cannot resolve www.conceiva.com from my DNS, Google's public DNS, nor Cloudflare's public DNS. I also tried my VPN provider and cannot resolve it either. Nor can I resolve mail.conceiva.com (I don't know if this is a legit name for your mail server).

    Would the Autoupdate.DLL cause this issue if your DNS was having issues?

    PS U:\> nslookup
    Default Server: ad-net-dc01.home.mybellybutton.com
    Address: 10.8.1.1

    > server 8.8.4.4
    DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
    Default Server: [8.8.4.4]
    Address: 8.8.4.4

    > www.conceiva.com
    Server: [8.8.4.4]
    Address: 8.8.4.4

    *** [8.8.4.4] can't find www.conceiva.com: Server failed
    > server 8.8.8.8
    Default Server: dns.google
    Address: 8.8.8.8

    > www.conceiva.com
    Server: dns.google
    Address: 8.8.8.8

    *** dns.google can't find www.conceiva.com: Server failed
    > server 1.1.1.1
    Default Server: one.one.one.one
    Address: 1.1.1.1

    > www.conceiva.com
    Server: one.one.one.one
    Address: 1.1.1.1

    *** one.one.one.one can't find www.conceiva.com: Server failed
    >

    Obviously, forum.conceiva.com resolves just fine.
    Last edited by ftanner; 12-03-2020 at 03:13 PM.

  2. #12
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2,452

    Default

    Yes we changed DNS and had some issues, they are resolved now. I could not see any problems in the log that would explain why Mezzmo is not running, there are no problems loading the database. Can you try uninstalling and re-installing?

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  3. #13
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    585

    Default

    Quote Originally Posted by Peter View Post
    Yes we changed DNS and had some issues, they are resolved now. I could not see any problems in the log that would explain why Mezzmo is not running, there are no problems loading the database. Can you try uninstalling and re-installing?
    Peter,

    Just an FYI, with the DNS change your old provider was sending out SERVFAIL messages with long TTLs. This means many clients and DNS servers will cache this DNS negative response and folks will likely continue experiencing issues getting to you until the TTLs expire or they flush their caches. I had to flush my DNS server caches to get back to your domain.


    Jeff

  4. #14
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    366

    Default

    Quote Originally Posted by jbinkley60 View Post
    Peter,

    Just an FYI, with the DNS change your old provider was sending out SERVFAIL messages with long TTLs. This means many clients and DNS servers will cache this DNS negative response and folks will likely continue experiencing issues getting to you until the TTLs expire or they flush their caches. I had to flush my DNS server caches to get back to your domain.


    Jeff
    Luckily, I keep a very short TTL on my internal (to my home network) DNS servers. My next hop is a PiHole that I built myself, which then hops out to Google and Cloudflare, so I was "only" down for about 24 or 48 hours reaching Conceiva.

  5. #15
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    366

    Default

    Quote Originally Posted by Peter View Post
    Yes we changed DNS and had some issues, they are resolved now. I could not see any problems in the log that would explain why Mezzmo is not running, there are no problems loading the database. Can you try uninstalling and re-installing?
    Is there some way I can maintain my existing database doing this? I haven't had the chance to back it up in several weeks thanks to having to rebuild all of my playlists.

  6. #16
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2,452

    Default

    Yes, when you uninstall you can choose to keep your existing Mezzmo library. There is a question in the uninstaller like 'Do you want to remove your Mezzmo library?'. You can also go to c:\users\<username>\appdata\local\Conceiva and make a copy of the Mezzmo folder to backup the database.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  7. #17
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    366

    Default

    Quote Originally Posted by Peter View Post
    Yes, when you uninstall you can choose to keep your existing Mezzmo library. There is a question in the uninstaller like 'Do you want to remove your Mezzmo library?'. You can also go to c:\users\<username>\appdata\local\Conceiva and make a copy of the Mezzmo folder to backup the database.
    So I uninstalled it.... However, because, when I installed it, I named the service something other than Mezzmo, when I did the uninstall, if failed to uninstall the service with an error message stating that it could not remove the service. So I had to manually delete it using 'sc delete servicename'.

    I will post again once I have it re-installed and running. I just wanted to update with the uninstall error.

  8. #18
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    366

    Default

    Re-installed. Same error message. It also complains that the service isn't registered.

  9. #19
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    366

    Default

    I just noticed something interesting. When I went to install it, for whatever reason, it tried to access a drive that doesn't exist, but used to.

    Log Name: Application
    Source: MsiInstaller
    Date: 12/7/2020 1:43:10 PM
    Event ID: 11327
    Task Category: None
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: HOME\svc-mezzmo
    Computer: mp-vid-sa01.home.mybellybutton.com
    Description:
    Product: Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable -- Error 1327.Invalid Drive: Z:\
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="MsiInstaller" />
    <EventID Qualifiers="0">11327</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2020-12-07T20:43:10.7898186Z" />
    <EventRecordID>12802</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>mp-vid-sa01.home.mybellybutton.com</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-21-1585342090-3466823785-1756429835-1112" />
    </System>
    <EventData>
    <Data>Product: Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable -- Error 1327.Invalid Drive: Z:\</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>(NULL)</Data>
    <Data>
    </Data>
    <Binary>7B41343946323439462D304339312D343937462D38 3644462D4232353835453845373642377D</Binary>
    </EventData>
    </Event>


    But I am also still getting these two errors in the Event Logs as well.

    Log Name: Application
    Source: Application Error
    Date: 12/7/2020 1:46:37 PM
    Event ID: 1000
    Task Category: (100)
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: mp-vid-sa01.home.mybellybutton.com
    Description:
    Faulting application name: Mezzmo.exe, version: 6.0.6.0, time stamp: 0x5f5fff3b
    Faulting module name: ntdll.dll, version: 10.0.19041.662, time stamp: 0x5f641e44
    Exception code: 0xc00000fd
    Fault offset: 0x00047d88
    Faulting process id: 0x27dc
    Faulting application start time: 0x01d6ccd9ad7ef527
    Faulting application path: D:\Program Files (x86)\Conceiva\Mezzmo\Mezzmo.exe
    Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
    Report Id: f11509df-ab85-481b-8f3e-22c1c989fbd7
    Faulting package full name:
    Faulting package-relative application ID:
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Application Error" />
    <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>2</Level>
    <Task>100</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2020-12-07T20:46:37.0873371Z" />
    <EventRecordID>12806</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>mp-vid-sa01.home.mybellybutton.com</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data>Mezzmo.exe</Data>
    <Data>6.0.6.0</Data>
    <Data>5f5fff3b</Data>
    <Data>ntdll.dll</Data>
    <Data>10.0.19041.662</Data>
    <Data>5f641e44</Data>
    <Data>c00000fd</Data>
    <Data>00047d88</Data>
    <Data>27dc</Data>
    <Data>01d6ccd9ad7ef527</Data>
    <Data>D:\Program Files (x86)\Conceiva\Mezzmo\Mezzmo.exe</Data>
    <Data>C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll</Data>
    <Data>f11509df-ab85-481b-8f3e-22c1c989fbd7</Data>
    <Data>
    </Data>
    <Data>
    </Data>
    </EventData>
    </Event>

    Log Name: Application
    Source: Application Error
    Date: 12/7/2020 1:46:40 PM
    Event ID: 1000
    Task Category: (100)
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: mp-vid-sa01.home.mybellybutton.com
    Description:
    Faulting application name: Mezzmo.exe, version: 6.0.6.0, time stamp: 0x5f5fff3b
    Faulting module name: AutoUpdate.dll_unloaded, version: 2.3.0.8, time stamp: 0x518b18a7
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x00082ba9
    Faulting process id: 0x27dc
    Faulting application start time: 0x01d6ccd9ad7ef527
    Faulting application path: D:\Program Files (x86)\Conceiva\Mezzmo\Mezzmo.exe
    Faulting module path: AutoUpdate.dll
    Report Id: a3f83019-d123-40c7-b8b7-46d9747b4194
    Faulting package full name:
    Faulting package-relative application ID:
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Application Error" />
    <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>2</Level>
    <Task>100</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2020-12-07T20:46:40.3226911Z" />
    <EventRecordID>12810</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>mp-vid-sa01.home.mybellybutton.com</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data>Mezzmo.exe</Data>
    <Data>6.0.6.0</Data>
    <Data>5f5fff3b</Data>
    <Data>AutoUpdate.dll_unloaded</Data>
    <Data>2.3.0.8</Data>
    <Data>518b18a7</Data>
    <Data>c0000005</Data>
    <Data>00082ba9</Data>
    <Data>27dc</Data>
    <Data>01d6ccd9ad7ef527</Data>
    <Data>D:\Program Files (x86)\Conceiva\Mezzmo\Mezzmo.exe</Data>
    <Data>AutoUpdate.dll</Data>
    <Data>a3f83019-d123-40c7-b8b7-46d9747b4194</Data>
    <Data>
    </Data>
    <Data>
    </Data>
    </EventData>
    </Event>

  10. #20
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    366

    Default

    Ok. I've been fiddling around and have made some progress. I have it working now and the service registered and everything.

    Important thing to note: If your Temp or TMP paths are bad in Advanced Properties for the system, it will cause that error message. I'd recommend putting a trap for that in the code.

Similar Threads

  1. v5.0.4.0 issue
    By joe33067 in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 2
    Last Post: 06-16-2016, 01:17 PM
  2. Possible 4.x Issue
    By ftanner in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 7
    Last Post: 11-12-2014, 01:10 PM
  3. issue with 3.x.x
    By pmagee in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 10-09-2013, 07:54 AM
  4. 2.6.4.0 Issue
    By ftanner in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 5
    Last Post: 07-10-2012, 01:22 AM
  5. Issue with ver 2.3
    By Quinntum in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 6
    Last Post: 04-16-2011, 04:48 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •