Results 1 to 5 of 5

Thread: Mezzmo and Netgear, videos won't play

  1. #1

    Default Mezzmo and Netgear, videos won't play

    I recently changed my ISP and purchased a new Netgear router/cable modem (AC1600). When I try to play a video on my PS4 using Media Player, if I select a video from a playlist created from a drive (WD MyCloud) directory -- e.g. mycloud://Public/HighQ/ or mycloud://Public/LowQ/ -- the videos will play. But, when I try to play a video from a playlist created based on an arbitrary metadata aspect (field in videos' property) -- e.g. genre = Comedy, or Studio = Paramount -- the PS4 Media Player spins for some seconds then says 'Can't Play video' (or some similar type message) and then the entry in the list greys out. The entries in both types of lists will display an image of the video, so I know the PS4 is correctly locating the video on the drive (or at least the correct Mezzmo entry, and Mezzmo has obtained an image from the video when it added the video to the created playlist.)

    The Mezzmo service (not console) is identified and running in Netgear as Upnp.

    Any idea of a solution?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2,434

    Default

    Possibly the path to the files in the playlist are now incorrect. Please run Maintain Library and check the box to remove files from the library that cannot be located on disk and this should remove any files where the path is incorrect.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  3. #3

    Default

    I don't think that is the issue. My MyCloud drive is a network drive -- it's not even assigned a drive letter. The paths on the drive haven't changed.

    More information; with the new Netgear box, it takes my PS4 much longer to even recognize the Mezzmo service (think from seconds to minutes in some cases). I did as Peter suggested and refreshed one of the created playlist -- didn't seem to make any difference. I also thought maybe it's a transcoding issue -- even though I processed the vids into a native (PS3/)PS4 format (.mpg[xvid/aac]) -- so I (forced) transcoded the files in the same playlist I refreshed. Mostly no changed -- one of the vids played, but after PS4 Media Player went spinning for about a minute. I also noted that going into any playlist will take some minutes for all of the files to even list, and even more minutes for the sample vid pictures to display.

    I'm thinking this is a timing issue -- for some reason it's taking Mezzmo much longer to serve the information through the Netgear box to my PS4, and the PS4 is timing out, then coming back with a 'Cannot play the media' error. If I sit on a playlist long enough (> 3 minutes), the files will eventually be recognize and maybe a vid will play, but if I go from that playlist to another and then back to the original playlist, I essentially have to wait another 3+ minutes before trying to play a vid.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2,434

    Default

    Please check your router settings http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...ter_s_settings and also make sure your network card is set to Full Duplex http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...r_home_network

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  5. #5

    Default

    I figured it out. I had turned off the Automatic Transcoding because my PS3 didn't need it. Since I had gotten new ISP and the new Netgear cable modem, I haven't been using the PS3, only the PS4, when the last time I had used the PS4 before changing ISP and getting new cable modem, I had Automatic Transcoding turned on. Apparently, the PS4 does not have a problem with files referenced in a created playlist based on a drive path (e.g. mycloud://public/highq/comedy/), but does have a problem with a created playlist based on a file property field (e.g. contributing artist, year, genre, or publisher aka production studio), or a Mezzo video property (e.g. Category, Genre, Actor or Production Company).

    Now that I have Automatic Trancoding turned back on, the vids are playing. The PS4 is still slow to recognize the Mezzmo service (>1 or 2 minutes), but once it does, there appears to be only a slight delay before pushing Play and a vid playing -- the transcoding needs to process the vid for the PS4.

Similar Threads

  1. Can't play specific videos
    By producer in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 03-13-2018, 09:13 AM
  2. Can't play specific videos
    By alareau in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 8
    Last Post: 02-06-2015, 10:44 AM
  3. Netgear NeoTV Max (DTS doesn't play need to transcode it)
    By jwilliams in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 09-23-2013, 01:34 PM
  4. Mezzmo and netgear evo2000
    By mapelli0 in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 2
    Last Post: 08-31-2010, 08:44 AM
  5. videos play for a minute or so then goes back to menu
    By switchy in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2010, 10:40 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •