Results 1 to 3 of 3

Thread: Endless buffering when trying to Fast Forward

  1. #1
    Join Date
    Jun 2021
    Location
    Munich
    Posts
    15

    Default Endless buffering when trying to Fast Forward

    Hi all. Have Mezzmo server on an Intel NUC, all media files on a NAS, and the Android client on a nVidia Shield. When I try to Fast Forward using the Shield remote, or a 3rd party remote (with dedicated FF/Rew buttons), the Mezzmo client shows "buffering" but never works. I have to use the back button to return to the video. This is the case for every video I've tried.

    Video files are all either MKV or MP4, so there (should be) no transcoding happening - and when I check transcoded files, there is nothing there.

    Any ideas?

    Thanks,
    Jeff

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2,610

    Default

    Hi Jeff,

    please make sure the 'Conceiva Mezzmo (Android)' profile is selected in 'Media Devices' for the device so that all files are delivered without transcoding.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  3. #3
    Join Date
    Jun 2021
    Location
    Munich
    Posts
    15

    Default

    Peter,

    Thanks again for the help.

    I deleted the Media Device Profile, and also a profile with IP 0.0.0.0. The nVidia Shield reconnected again with no problem. I checked that it is an Android profile, and increased the from 100Mbps to 160Mbps (not sure if that was necessary).
    I also checked, and there is not any transcoding happening, so that is correct too.
    I will continue to do checks, but it looks like I can fast forward now and consider this resolved.

    Thanks!
    Jeff

Similar Threads

  1. PS3 and Go To and the use of Fast Forward
    By rwreuter in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 9
    Last Post: 01-06-2016, 10:07 AM
  2. Fast-forward Limited to 4x?
    By tooly in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 3
    Last Post: 05-20-2014, 01:09 PM
  3. LG - Fast Forward and Reverse
    By avguru1 in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 10
    Last Post: 03-21-2012, 02:39 AM
  4. Fast Forward and Rewinding.
    By xxbiteme620xx in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 02-26-2012, 04:21 PM
  5. PS3 Go To/Fast Forward
    By jfry in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 2
    Last Post: 08-15-2011, 09:00 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •