Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: Transcoder settings greyed out

  1. #11
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    18

    Default Screenshot

    Here's a screenshot...
    Attached Images Attached Images

  2. #12
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,648

    Default

    Thanks for the screenshot.

    So, Mezzmo is installed in C:\Mezzmo and ffmpeg.exe is there, right? If you run your command prompt and type C:\Mezzmo\ffmpeg.exe - what do you get?

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  3. #13
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    18

    Default

    I get...

    FFmpeg version SVN-r26071, Copyright (c) 2000-2010 the FFmpeg developers
    built on Dec 22 2010 10:30:32 with gcc 4.4.2
    configuration: --enable-memalign-hack --arch=x86 --target-os=mingw32 --cross-prefix=i686-mingw32- --enable-static --di
    sable-shared --enable-zlib --disable-ffprobe --disable-ffplay --prefix=/media/windows-share/ffmpeg --extra-cflags=-U__ST
    RICT_ANSI__ --enable-libmp3lame --enable-libx264 --enable-gpl --extra-libs='-lx264 -lpthread' --enable-runtime-cpudetect

    libavutil 50.35. 0 / 50.35. 0
    libavcore 0.16. 0 / 0.16. 0
    libavcodec 52.100. 0 / 52.100. 0
    libavformat 52.88. 0 / 52.88. 0
    libavdevice 52. 2. 2 / 52. 2. 2
    libavfilter 1.69. 0 / 1.69. 0
    libswscale 0.12. 0 / 0.12. 0
    Hyper fast Audio and Video encoder
    usage: ffmpeg [options] [[infile options] -i infile]... {[outfile options] outfile}...

    Use -h to get full help or, even better, run 'man ffmpeg'

  4. #14
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,648

    Default

    Thanks. Looks good to me. I am not sure what's wrong, but we'll take a closer look at the code that gets the version - maybe something is buggy there. In any case, transcoding is working, so it's only the version string that's amiss, right?

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  5. #15
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    18

    Default

    Appears that way.

  6. #16
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Liverpool U.K
    Posts
    13

    Default

    I had the same problem with them being greyed out so I set it to "Change the max number of transcoders to 2 or larger and it should re-enable then" Now the ffmpeg has no build date and while playing .mp4 movies there is no picture, just sound. Other file formats are ok but not .mp4


    when I goto the ffmpeg download site im unsure what I should be downloading and how to install it into mezzmo, Dennis could you explain this please.

    UPDATE: The video kicks in after about 20 seconds and seems fine, but when I goto transcoding settings the FFmpeg build date cannot be found even though the video is playing.
    Last edited by Trancera; 01-22-2011 at 06:09 AM.

  7. #17
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    18

    Default

    In my case, FFmpeg installed during the Mezzmo installation. I also have an '07 FFdshow installation in another directory. Looks like FFmpeg with a config GUI. Don't expect this would cause any problems but could chunk it if necessary. If there is benefit to installing FFmpeg separately so that the build date is found I'm down for that.

  8. #18
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,648

    Default

    Quote Originally Posted by Trancera View Post
    I had the same problem with them being greyed out so I set it to "Change the max number of transcoders to 2 or larger and it should re-enable then" Now the ffmpeg has no build date and while playing .mp4 movies there is no picture, just sound. Other file formats are ok but not .mp4


    when I goto the ffmpeg download site im unsure what I should be downloading and how to install it into mezzmo, Dennis could you explain this please.
    Which site are you trying to download FFmpeg from? Generally, you'll just replace the ffmpeg.exe in Mezzmo's installation folder (or use the Transcoding Settings to point to a different folder with a different FFmpeg), but if you plan to replace our stock FFmpeg, please make sure that it contains all the formats that are needed for your device. We do not support FFmpeg builds other than our own, so if it doesn't transcode, then we can't help you (because we do not control how it's built and what is included).

    Quote Originally Posted by Mark View Post
    In my case, FFmpeg installed during the Mezzmo installation. I also have an '07 FFdshow installation in another directory. Looks like FFmpeg with a config GUI. Don't expect this would cause any problems but could chunk it if necessary. If there is benefit to installing FFmpeg separately so that the build date is found I'm down for that.
    FFdshow shouldn't be a problem - we're not using it and FFmpeg itself is not using it either.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  9. #19
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Liverpool U.K
    Posts
    13

    Default

    Quote Originally Posted by Dennis View Post
    Which site are you trying to download FFmpeg from? Generally, you'll just replace the ffmpeg.exe in Mezzmo's installation folder (or use the Transcoding Settings to point to a different folder with a different FFmpeg), but if you plan to replace our stock FFmpeg, please make sure that it contains all the formats that are needed for your device. We do not support FFmpeg builds other than our own, so if it doesn't transcode, then we can't help you (because we do not control how it's built and what is included).


    FFdshow shouldn't be a problem - we're not using it and FFmpeg itself is not using it either.
    Im downloading it from within mezzmo in the check for updates to FFmpeg. I havnt installed anything as even though there is no build date etc my media still streams. Ill wait for the next mezzmo update and see if this sorts out the no ffmpeg build date problem.


    Cheers.

  10. #20
    Adric Guest

    Default

    You could try to uninstall Mezzmo and reinstall it and see if that works better. You ffmpeg information should be 20th January 2011 for the latest version of Mezzmo.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •