Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Unusual Stuttering and Halted Playback

  1. #1
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Saskatoon, SK, Canada
    Posts
    106

    Question Unusual Stuttering and Halted Playback

    I'm having a couple issues with streaming standard resolution xvid AVIs to my Sony BDP-S370 (newest firmware) with Mezzmo v2.1.13.

    Every 9 or 10 minutes (but often randomly as well) it ends up having a rather severe stutter in the audio and video that lasts for about 10 seconds, but eventually subsides and playback continues smoothly. I have confirmed that it is not transcoding, is not network congestion, and nothing else is happening on the computer at the time, so I'm not sure what to look for.

    My other problem is that it seems, with many of the same type of video file, my BDP-S370 is made to randomly think that either the end of the file has been reached, or something else has happened to halt playback. The video file will freeze at a random position and the player will continue on to the next file in the list as if the previous one had ended. Not sure what to think of this either, and I'm not sure if it's linked in any way to the first issue.

    Note that no other media servers I've used in this setup have exhibited either of these problems, so I assume it's something in Mezzmo. The stuttering problem is also present when playing through my PS3. Some other files work perfectly fine, including many 720p mkv's that I've transcoded on the fly from my core2 duo 1.83GHz, so I'm at a loss. Any ideas what could be causing the issues?
    Last edited by Aaron407; 02-01-2011 at 01:57 AM.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1

    Default

    This sounds similar to a problem which has started to occur with my set up. I had not thought of the firmware update as the culprit. I have a Samsung C series TV.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2

    Default

    I also have this kind of problem since the last update, with my Bravia KDL TV.

  4. #4
    Adric Guest

    Default

    What device profile are you using Arron? You might want to try a Sony BDP profile with no DivX. This will force all the DivX files to be transcoded and you should not experience this issue again.

    As for Boboop you might want to try using the Sony Bravia KDL W profile and see if that works better.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Saskatoon, SK, Canada
    Posts
    106

    Default

    Thanks, I'll give that a shot. It had defaulted to "Sony BDP (no DivX)" originally, but I changed it to the standard "Sony BDP" since the player does support DivX. However, I ran through all of the recommended network troubleshooting steps and rebooted, and haven't had problems tonight. If the problem remains I'll change it.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2

    Default

    I am also having same issue since last update on mu Sony kdl

  7. #7
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2

    Default

    Dont mean to hijack thread- looks like he got an answer. Whats the difference between the kdl and kdl w setting for sony bravia tv? I have kdl but if I use kdl w I can play all the movies- some I was just getting sound but no vid.

    Edit: seems to be just the 1080p movies stuttering and pausing. running 64 bit vista with quad core and plenty of ddr3 mem.
    Last edited by jrobert69; 02-03-2011 at 08:44 AM.

  8. #8
    Adric Guest

    Default

    The Sony KDLW converts video to mpeg2video with ac3 sound and supports only mepg2 video natively where as the Sony KDL support h264 in a mpegts container. If your tv does not suport Sony KDL try the Sony KDL W

  9. #9
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Saskatoon, SK, Canada
    Posts
    106

    Default

    I've used the 'without DivX' and it works as stated, but, as we've been discussing in a separate thread, I lose the fast forward/rewind functionality, which isn't really going to work. I tried again to use it without transcoding DivX and still have the trouble with it randomly stopping playback when streaming DivX. Is there any plan to make DivX better compatible for streaming?

  10. #10
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,646

    Default

    If those files are part of the device profile, then they'll be passed through natively, so if playback aborts, it may be due to two reasons, basically: the player doesn't like the encoding of the video or Mezzmo has an issue streaming files (which would be a generic issue, not relating to any particular file). We do know of one current issue with streaming aborting and we're trying to replicate it here to get it fixed (so far unsuccessfully).

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •