Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Mezzmo 2.2.0.0 and SONY BDP BX57 - jumping back during replay

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    7

    Exclamation Mezzmo 2.2.0.0 and SONY BDP BX57 - jumping back during replay

    After updating to 2.2.0.0, I experience a "jumping back" during watching of movies with my SONY BDP BX57 (US version, NTSC, newest firmware), i.e. the movie starts and runs for about 40 secs, then it jumps back to the beginning. I have to use FFW too move it behind 40 secs. In some movies, I have to repeat that a couple of times, while in other movies, it is a one-time action.
    I noticed that behavior in both already transcoded and not yet transcoded movies and also in movies that worked absolutely fine BEFORE the Mezzmo update. I also tried both device profiles (Sony BDP (NTSC), and Sony BDP (NTSC, No DivX)) - same behavior.
    As long as this issue is not solved, we are not able to use Mezzmo.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Saskatoon, SK, Canada
    Posts
    106

    Default

    I've had a few new issues arise after the update as well, but with my Sony BDP-S370 (which I believe is pretty similar). I modified a profile and posted it here:
    http://forum.conceiva.com/showthread...=6316#post6316

    I don't know if it would fix the problem you're having since I'm not overly familiar with DLNA just yet, but it fixed a few other issues I had. I don't want to step on the toes of the Conceiva support guys, but it might not hurt to give it a shot until they can better address your concerns.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    7

    Smile

    I tried your modified profile and it seems to work. Although, I did not yet test FFW/REW. Will do that later. Thanks a lot for the fast help.

  4. #4

    Default

    I am also seeing this behaviour. I will try Aaron's profile this evening as well. Hope it works as this is a deal killer for me buying this if I can't get it to work in the next 11 days.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,616

    Default

    You are welcome to use Aaron407's device profile that he has kindly posted, or as mentioned in other posts, any users experiencing similar problems with their Sony BDP should contact us at support [at] conceiva [dot] com for the official patch for this problem.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  6. #6
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    3

    Default Still No Luck

    I've tried the patch posted on the forums and the one from Mezzmo support, but still can't get any videos to stream correctly. They all skip back to the beginning after a few a minutes.

    Using Sony Blu-Ray BDP-S470. No issues prior to update, no other connectivity issues with either the computer or the Blu-Ray Player. Any chance there are users out there with the old version of Mezzmo so I can roll-back?

  7. #7
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,616

    Default

    Quote Originally Posted by mottpott View Post
    I've tried the patch posted on the forums and the one from Mezzmo support, but still can't get any videos to stream correctly. They all skip back to the beginning after a few a minutes.

    Using Sony Blu-Ray BDP-S470. No issues prior to update, no other connectivity issues with either the computer or the Blu-Ray Player. Any chance there are users out there with the old version of Mezzmo so I can roll-back?
    Try this:

    1. Make sure you have unzipped all the device profiles you received from Conceiva customer support staff and copied them all into your DeviceProfiles folder. See this thread for details where to put them - http://forum.conceiva.com/showthread...ofiles-located

    2. In Mezzmo, stop your Mezzmo media server and go to the Media Devices dialog. Delete all devices listed.

    3. Start your Mezzmo media server, and your Sony BDP should be detected. If not, goto your Sony BDP and browse for media servers.

    4. In Mezzmo, go back to the Media Devices dialog and make sure the right Sony BDP profile is selected to match your particular Sony BDP model (i.e. PAL/NTSC, DivX or No DivX). If you are unsure, then you should try streaming using all 4 of them. Remember to stop your Mezzmo media server each time when making a device profile change.

    5. Start streaming video to your Sony BDP and see if that helps.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  8. #8
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    3

    Default Still No

    Thanks for your suggestions. I've followed all them: unzipped and pasted all of the patch files, deleted all device profiles, then selected all possible Sony BDP profiles, turning off the server each time.

    The problem persists: every file I play streams for 1-6 minutes before either starting over or simply skipping to the next video.

    The videos play fine on my computer. Again, no issues with connectivity. Any more advice?

  9. #9
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,616

    Default

    We think we may have reproduced the problem. Can you contact us at support [at] conceiva [dot] com and we'll give you a new set of Sony BDP device profiles to try.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  10. #10
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1

    Default

    Hi. I've got the same problem with the latest version, the previous version did not give me any problems. I have an Sony BDV-E970 Home Cinema System and a registered version of Mezzmo. After a couple minutes of playing a file it will randomly skip back to the start. Please fix as soon as possible or give me a link to the previous version if there is an option of rolling back to that one.

Similar Threads

  1. Sony BDP-S370/570 - Does anyone have Mezzmo working 100% with it?
    By Aaron407 in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 58
    Last Post: 06-06-2011, 09:00 AM
  2. Sony BDP-BX57 (BDP-S570) not transcoding
    By Sevins in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 11-29-2010, 08:55 AM
  3. Problem with Playback of Captured TV File / Files all play back in NTSC
    By paulorox in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 2
    Last Post: 11-09-2010, 09:00 AM
  4. Any way to play back a DVD rip?
    By markus46 in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2010, 03:46 AM
  5. videos play for a minute or so then goes back to menu
    By switchy in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2010, 10:40 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •