Results 1 to 3 of 3

Thread: Yamaha RX-V671 playback stops

  1. #1

    Default Yamaha RX-V671 playback stops

    Hi,
    When streaming audio to my Yamaha receiver it will reliably stop playback of a song with about 10 seconds remaining and will not continue to play the rest of the album. I have streamed to this device using Windows Media Center and it works fine, I'd just rather use Mezzmo and not have two media servers running.

    I have been through the FAQ's and searched the forums but can't find a solution, any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,616

    Default

    Check your device profile in the Media devices dialog in Mezzmo. Make sure your receiver is using either the 'Yamaha RX' or 'Yamaha RX (MP3)' device profiles. Restart your Mezzmo server and try streaming again after making a device profile change.

    If no better, then please send us a set of logs when this problem occurs and we'll see what may be going wrong. Turn on logging (see http://forum.conceiva.com/showthread...nostic-logging) and restart your Mezzmo server. Stream some audio to your Yamaha receiver and when it stops playback as you mention, then stop your Mezzmo server and exit Mezzmo. Zip up all the logs and send them to us at support [at] conceiva [dot] com for analysis.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  3. #3

    Default

    Just for the record, this turned out to be a problem with the Yamaha not handling .m4a files very well. Transcoding the files fixed it.

Similar Threads

  1. Help No video only audio w/Yamaha 673 AVR
    By tkpro in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 3
    Last Post: 10-19-2012, 08:16 AM
  2. Yamaha RX-A3000 "List Updated" and Playlist Error
    By aburton in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 7
    Last Post: 05-17-2012, 04:48 PM
  3. Yamaha BD-S667
    By Luis in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 11
    Last Post: 02-03-2012, 09:04 AM
  4. steaming stops
    By Quinntum in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 12
    Last Post: 02-23-2011, 12:22 PM
  5. Support for Yamaha RX-V 3900
    By phil38 in forum Mezzmo Wish List and Feedback
    Replies: 1
    Last Post: 12-24-2010, 09:58 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •