Results 1 to 6 of 6

Thread: New install issues

  1. #1

    Default New install issues

    I'm doing the trial of Mezzmo (coming over from TVersity) and have a fairly simple setup, but seem to be having some issues I was hoping some folks could help out with. I did some searches on the forum, but because of the general nature (and being unable to pin down the problem with an error) I wasn't able to find the obvious answer. If you answered it in another post - thanks in advance!

    I have four established Windows 8 Pro clients and a dedicated Windows 8 Pro machine (x64) for Mezzmo (fresh install) - they are all in the same homegroup, on the same network segment, and there are no firewalls in between the clients. If I attempt to stream to a DLNA device (ie. Xbox 360), Mezzmo seems to work just fine. If I expand the computer object in Explorer, the Mezzmo server does appear as expected. Navigating down through that using the Mezzmo object (Computer\Mezzmo\Video\Folders\Video\Horror) I can see the videos in the leaf window. If I double click on the video, Windows Media Player opens but the player does nothing for a while (no image and the play button is grayed out) then errors out with "C00D11B1". That points to an audio driver issue, but if I share the folder the video resides in to the homegroup, I can direct navigate to the share through Explorer and it plays just fine. This happens at each Windows 8 workstation.

    As a part of my troubleshoting, if I do it on a Windows 7 machine - the Mezzmo server shows up under "Other Libraries", I can navigate to the video, and the file plays after about 10 minutes of the "busy" icon...progress...but the audio stutters. The Mezzmo server is an 8 core machine running at 3.1 Ghz with 16 GB of RAM. Disks are setup in a Storage Pool with a parity drive (so, basically RAID 5). It should have no problems serving it up.

    If I play the same video locally on the Mezzmo machine within Explorer, it also plays fine (audio and video). If I navigate to the Media object in Networks, it also lets me move to the folder in Media Player and will play the audio of the video, but does not display video (just the thumbnail).

    Couple of quick adds: Avast Antivirus and Shark007 Codec Pack is installed...other than that its very vanilla.

    I'm sure this is something simple - a checkbox or a setting, but until I can get this resolved its holding me back from purchasing Mezzmo. Any help or ideas would be greatly appreciated.

    Thanks!
    Last edited by Brownsamurai; 11-25-2012 at 04:41 PM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,616

    Default

    Thanks for the detailed post. Can you tell me the FFmpeg information on the video file that you are trying to play? To get this, right-click on the video in Mezzmo and click 'Get FFmpeg Information'. Also, what are the device profiles set for your Windows 8 client computers in Mezzmo? Go to the Media Devices dialog in Mezzmo to see this. They should be set to 'Microsoft Windows Media Player'.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by Paul View Post
    Can you tell me the FFmpeg information on the video file that you are trying to play? Also, what are the device profiles set for your Windows 8 client computers in Mezzmo?
    Paul - thanks for your assistance on this.

    The device profile was for a Generic Device (NTSC), so I set that to Microsoft Video Media Player then stopped and restarted the server. I can navigate to the folder, but trying to launch the video opens Media Player with "Media Changing" but never completes.

    It seems to be with all files, but I focused on just one tonight to help narrow this down. Here is the FFmpeg info:

    ffmpeg version N-40693-gc457a29 Copyright (c) 2000-2012 the FFmpeg developers
    built on May 15 2012 12:57:14 with gcc 4.6.2
    configuration: --enable-memalign-hack --arch=x86 --target-os=mingw32 --cross-prefix=i686-w64-mingw32- --enable-static --disable-shared --enable-zlib --disable-postproc --prefix=/home/peter/ffmpeg/build/gpl --enable-libmp3lame --enable-libx264 --enable-gpl --extra-libs='-lx264 -lpthread' --enable-runtime-cpudetect --extra-cflags=-I/home/peter/cc/include --extra-ldflags=-L/home/peter/cc/lib --pkg-config=pkg-config --disable-w32threads
    libavutil 51. 51.100 / 51. 51.100
    libavcodec 54. 21.101 / 54. 21.101
    libavformat 54. 5.100 / 54. 5.100
    libavdevice 53. 4.100 / 53. 4.100
    libavfilter 2. 73.100 / 2. 73.100
    libswscale 2. 1.100 / 2. 1.100
    libswresample 0. 11.100 / 0. 11.100
    [avi @ 018fba40] non-interleaved AVI
    Input #0, avi, from 'E:\Video\Share\File.avi':
    Duration: 01:51:26.63, start: 0.000000, bitrate: 1764 kb/s
    Stream #0:0: Video: mpeg4 (Simple Profile) (XVID / 0x44495658), yuv420p, 700x360 [SAR 1:1 DAR 35:18], 23.98 tbr, 23.98 tbn, 23.98 tbc
    Stream #0:1: Audio: ac3 ([0] [0][0] / 0x2000), 48000 Hz, 5.1(side), s16, 384 kb/s
    At least one output file must be specified


    ---> DB Level Info: 3, 0
    ---> Frame rate: 23.98
    ---> Aspect ratio: 35:18

  4. #4
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,616

    Default

    Thanks for the FFmpeg information. Please turn on logging in Mezzmo (see http://forum.conceiva.com/showthread...nostic-logging) and restart your Mezzmo server. Try streaming the same video again. When it fails to play, stop your Mezzmo server and exit Mezzmo. Zip up all the logs and email then to us at support [at] conceiva [dot] com.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by Paul View Post
    Thanks for the FFmpeg information. Please turn on logging in Mezzmo (see http://forum.conceiva.com/showthread...nostic-logging) and restart your Mezzmo server. Try streaming the same video again. When it fails to play, stop your Mezzmo server and exit Mezzmo. Zip up all the logs and email then to us at support [at] conceiva [dot] com.
    Paul - I just wanted to follow up to see if there was a smoking gun in the logs I submitted last week.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,616

    Default

    We replied to your support email a few days ago. Check your spam folder or spam settings. I have just resent our email reply again. If you do not get it, please contact us again at support [at] conceiva [dot] com.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

Similar Threads

  1. Issue with new Mezzmo install
    By mcfearless in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 2
    Last Post: 05-18-2012, 10:36 PM
  2. re-install of windows 7 now mezzmo asking for password
    By rskarma in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 11-22-2011, 11:03 AM
  3. Install Error
    By weaver4 in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 08-15-2011, 09:51 AM
  4. no movies listing after new update install
    By Harleyz in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 10
    Last Post: 04-18-2011, 09:55 AM
  5. First Install Thumbnails issue
    By Fred From Lyon in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 16
    Last Post: 11-10-2010, 09:31 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •