Results 1 to 5 of 5

Thread: Sony BDP-S370 and AAC CODEC

  1. #1
    Join Date
    May 2010
    Posts
    40

    Default Sony BDP-S370 and AAC CODEC

    Hi,

    I am using the latest version of the Mezzmo software.

    I have an issue when playing an MP4 file with AAC audio codec on a BDP-S370 Blu-ray player.

    The video and audio play fine except the audio is not presented at 5.1 surround but as two channel. If I set the same video file to pre-transcode I get 5.1 (because I believe it is output as ac3). Surely the profile I am using should account for the need to transcode from AAC to ac3 when transcoding in real time? As it stands it is a manual process in Mezzmo on my server machine for each MP4 file.

    The profile I am currently using is the Sony BDP, HT, SMP.

    Incidentally the audio plays OK in 5.1 for the same files on a 2010 Sony Bravia KDL TV set when without a pre-transcode.

    All help appreciated.
    Last edited by JamboUK; 02-17-2013 at 08:50 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Minnesota, USA
    Posts
    29

    Default

    Was the player working prior to using version 3? If it was, get in touch with tech support. I know there was a problem with the Sony profiles in the V3.0.0.0 release, I don't know if the profiles were fixed in the V3.0.1.0 release. They had an updated Sony profile pack for V3.0.0.0 to get the Sony players working again.

    Steve

    edit: The Sony fixes appear to be included in v3.0.1.0. Did you try the "Sony BDP (NTSC)" or "Sony BDP (PAL)" profiles (not sure which one you need)? I have a BDP-S370 and could only get it to work with the "Sony BDP (NTSC)" profile.
    Last edited by SLPopp; 02-17-2013 at 03:34 PM.

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Posts
    40

    Default

    Hi.

    Thank you for the reply. To be honest I don't know what the situation was with AAC audio prior to V3.

    The profile I use (and I have used the other too, such as Sony BDP (PAL) ) works well generally. It is just the issue when it comes to AAC. I think my problem is two fold. The BDP doesn't appear to recognise the AAC stream that is fed from Mezzmo as 5.1 (but does once I force transcode to AC3 - hence I am wondering why when force transcoded it will convert to AC3 - yet when it is real time decoded it - I believe - must be delivered as AAC).

    On top of that I don't believe my Sony 5.1 decoder likes AAC as it is an older unit. So I would be perfectly happy for the profile to convert AAC to AC3 in all instances.

    Hope that makes sense?

  4. #4
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,616

    Default

    Hi JamboUK,

    You can email us at support [at] conceiva [dot] com and we'll supply you with a Sony BDP (PAL) device profile that does not pass AAC 5.1 to your device.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  5. #5
    Join Date
    May 2010
    Posts
    40

    Default

    Quote Originally Posted by Paul View Post
    Hi JamboUK,

    You can email us at support [at] conceiva [dot] com and we'll supply you with a Sony BDP (PAL) device profile that does not pass AAC 5.1 to your device.
    Paul,

    That is great. I will do just that now. I currently use the Sony BDP, HT, SMP profile. ALSO for further infomation my BDP DOES support and play DIVX natively.

Similar Threads

  1. No Audio on 2 MKV files (Sony BDP-S370)
    By BladderBusting in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 08-15-2011, 09:04 AM
  2. Trouble - Sony BDP-S370 & FF/RW with 2.2.0.0
    By Aaron407 in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 7
    Last Post: 08-10-2011, 08:18 AM
  3. Sony BDP-S370 Folder icons
    By Pain in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 02-28-2011, 08:16 AM
  4. Navigation on Sony BDP-S370 for DVD Movies
    By ando in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 02-07-2011, 07:59 AM
  5. Sony bdp-bx370 (s370) Help Please
    By greg0ire in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 2
    Last Post: 01-03-2011, 05:01 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •