Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 35

Thread: Panasonic Viera G20 videos stuttering & not recognised

  1. #11
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,648

    Default

    Hi Chris,

    We did find and fix a bug in Mezzmo v3.3.0.0 that could be causing your slow transcoding speeds. We did have a similar problem with our Viera TVs here. Please upgrade to Mezzmo v3.3.1.0. After upgrading, go to the Media Devices dialog and edit your Panasonic Viera TV. On the Device Settings dialog, go to the Advanced tab and click the Default Settings button. Click OK to save your changes and now try to stream a few files to your TV. Let us know if that is better. Hopefully, there is either no transcoding at all or transcoding is much faster.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  2. #12
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    South West of England
    Posts
    32

    Default

    Sorry Paul - after upgrading Mezzmo crashed. When I went to the profiles drop-down list, it was blank for all devices. 'Default Settings' in the 'Advanced' tab would not let the settings be entered because no device profile could be entered. I have had to shut-down Mezzmo.

    Never straight forward, is it?

    Cheers Paul,

    Chris

    P.S. There was a large error log & 'Crash.dmp' file generated. I'll try and forward them to you, when I've found the link!

  3. #13
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,648

    Default

    Hi Chris,

    It seems the upgrade did install correctly. So download the full installer from our web site - http://www.conceiva.com/downloads and run it. It will prompt you to do a Repair and click Yes. Hopefully after that, your fileset should be fine. Make sure you stop your Mezzmo server and exit the Mezzmo application (if running) before running the installer.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  4. #14
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    South West of England
    Posts
    32

    Default

    Okay - it's doing some library building stuff now.

    The 'repair' option didn't work (same crashing problem) so I uninstalled Mezzmo and re-installed it, which seems to have worked. Of course, I'll have to re-enter all the settings and stuff now - another all-day session! - but at least it's going okay so far.

    I'll let you know how I get on.

    Cheers Paul,

    Chris

  5. #15
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,648

    Default

    Sorry about the crashes, Chris. If you can email us the crash dump ZIP files, then we can find out what happened and fix these issues. Email them to us at support [at] conceiva [dot] com.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  6. #16
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    South West of England
    Posts
    32

    Default

    Morning Paul - I've let Mezzmo settle down overnight and it seems to have done it's library maintenance. Unfortunately, it has not improved; indeed, I seem to be back to square one! (Videos stuttering, several not recognised...)

    Latest ffmpeg:

    ffmpeg version N-50460-g393dcbf Copyright (c) 2000-2013 the FFmpeg developers
    built on Jun 27 2013 17:20:20 with gcc 4.6.2 (GCC)
    configuration: --enable-memalign-hack --arch=x86_64 --target-os=mingw32 --cross-prefix=x86_64-w64-mingw32- --enable-static --disable-shared --enable-zlib --disable-postproc --prefix=/home/peter/ffmpeg/build/gpl64 --enable-libmp3lame --enable-libx264 --enable-gpl --extra-libs='-lx264 -lpthread' --enable-runtime-cpudetect --extra-cflags=-I/home/peter/cc64/include --extra-ldflags=-L/home/peter/cc64/lib --pkg-config=pkg-config --disable-w32threads --enable-zlib
    libavutil 52. 17.103 / 52. 17.103
    libavcodec 54. 92.100 / 54. 92.100
    libavformat 54. 63.102 / 54. 63.102
    libavdevice 54. 3.103 / 54. 3.103
    libavfilter 3. 41.100 / 3. 41.100
    libswscale 2. 2.100 / 2. 2.100
    libswresample 0. 17.102 / 0. 17.102
    Input #0, mpegts, from '\\SERVER\Videos\Panasonic SD60 HD Videos\Animals In The Garden\Woodpecker 12.6.12.mts':
    Duration: 00:01:39.36, start: 0.801622, bitrate: 16286 kb/s
    Program 1
    No Program
    Stream #0:0[0x1011]: Video: h264 (High) (HDMV / 0x564D4448), yuv420p, 1920x1080 [SAR 1:1 DAR 16:9], 25 fps, 50 tbr, 90k tbn, 50 tbc
    Stream #0:1[0x1100]: Audio: ac3 (AC-3 / 0x332D4341), 48000 Hz, stereo, fltp, 256 kb/s
    Stream #0:2[0x1200]: Subtitle: hdmv_pgs_subtitle ([144][0][0][0] / 0x0090)
    At least one output file must be specified

    <MEZZMO>: Child process ended with code: 109, ExitCode=1


    ---> DB Level Info: 40, 100
    ---> Frame rate: 25.00
    ---> Aspect ratio: 16:9 PAR=1:1

    I'm not sure where the crash logs are stored but since I've had to uninstall Mezzmo, maybe they've been deleted? (I did submit a crash log & error log yesterday.)

    On booting up this morning, I noted new folders listed in the Mezzmo folder tree for 'Videos', 'Music' & 'Pictures'. These have never been present before and are all empty (& useless since they're in 'C/Users/Administrator/Pictures' (etc.) where there is no disk space). Did Mezzmo create these folders? Can I just delete them?

    Again, many thanks for your help Paul. Forgive me for feeling jaded & tired now - it's Saturday and I've been messing with this for days!

    Cheers,

    Chris

    P.S. Mezzmo seems to have adjusted the connection speeds in Device Settings to 100Mbps by itself. I'll leave it there as you mentioned to do that anyway.
    Last edited by ChrisOfTheOT; 08-31-2013 at 06:13 PM. Reason: Crash log update

  7. #17
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,648

    Default

    Hi Chris,

    Please get the latest installer from our web site (http://www.conceiva.com/downloads) and run it. It will prompt you to Repair, and click Yes. This will update your Mezzmo program fileset. We did find a bug after releasing v3.3.1.0 & fixed it; it does relate to the problems you mention. After repairing has completed, run Mezzmo and go to the Media Devices dialog. Edit your device and on the Device Settings dialog, go to the Advanced tab. Click the Default Settings button. Next, go to the Transcoding tab and delete your transcoded files. Click OK to save your changes. This should correct any issues you were having. Try streaming now.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  8. #18
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    South West of England
    Posts
    32

    Default

    Wow, even on Saturday! You're a gem.

    I'll let you know how I get on...

    Cheers,

    Chris

  9. #19
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    South West of England
    Posts
    32

    Default

    Well Paul, I've done what you said above (updated to 'new' version of 3.3.1.0): now my TV & Xbox cannot see Mezzmo at all. They can see the WHS connection, but not the Mezzmo one.

    Looks like I'll be back on Monday then...

    Thanks again for your help.

    Cheers,

    Chris

  10. #20
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    South West of England
    Posts
    32

    Angry

    Of course, starting the media server would help...

    However, everthing is much the same - videos stuttering or 'Cannot read file'. Videos which cannot be played may still be previewed & ID okay, but not always. Newest FFmpeg (for 8 second video: 'cannot read file'):

    ffmpeg version N-50460-g393dcbf Copyright (c) 2000-2013 the FFmpeg developers
    built on Jun 27 2013 17:20:20 with gcc 4.6.2 (GCC)
    configuration: --enable-memalign-hack --arch=x86_64 --target-os=mingw32 --cross-prefix=x86_64-w64-mingw32- --enable-static --disable-shared --enable-zlib --disable-postproc --prefix=/home/peter/ffmpeg/build/gpl64 --enable-libmp3lame --enable-libx264 --enable-gpl --extra-libs='-lx264 -lpthread' --enable-runtime-cpudetect --extra-cflags=-I/home/peter/cc64/include --extra-ldflags=-L/home/peter/cc64/lib --pkg-config=pkg-config --disable-w32threads --enable-zlib
    libavutil 52. 17.103 / 52. 17.103
    libavcodec 54. 92.100 / 54. 92.100
    libavformat 54. 63.102 / 54. 63.102
    libavdevice 54. 3.103 / 54. 3.103
    libavfilter 3. 41.100 / 3. 41.100
    libswscale 2. 2.100 / 2. 2.100
    libswresample 0. 17.102 / 0. 17.102
    Input #0, mpegts, from '\\SERVER\Videos\Panasonic SD60 HD Videos\Lynton May 2013\Exmoor Zoo\00053.mts':
    Duration: 00:00:08.20, start: 0.501856, bitrate: 16537 kb/s
    Program 1
    Stream #0:0[0x1011]: Video: h264 (High) (HDMV / 0x564D4448), yuv420p, 1920x1080 [SAR 1:1 DAR 16:9], 25 fps, 50 tbr, 90k tbn, 50 tbc
    Stream #0:1[0x1100]: Audio: ac3 (AC-3 / 0x332D4341), 48000 Hz, stereo, fltp, 256 kb/s
    Stream #0:2[0x1200]: Subtitle: hdmv_pgs_subtitle ([144][0][0][0] / 0x0090)
    At least one output file must be specified

    <MEZZMO>: Child process ended with code: 109, ExitCode=1


    ---> DB Level Info: 40, 100
    ---> Frame rate: 25.00
    ---> Aspect ratio: 16:9 PAR=1:1

    Would it be possible to download a v2.x.x? (Sorry (!), but it's just I had fewer problems with earlier Mezzmos - except no option to disable the auto-updater.)

    I'm off until Monday now, but thanks for your continued help with this Paul.

    Cheers,

    Chris
    Last edited by ChrisOfTheOT; 09-01-2013 at 12:36 AM. Reason: Stuttering clarification

Similar Threads

  1. Panasonic BTT270 not recognised or in list of supported hardware...
    By lardbros in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 2
    Last Post: 03-23-2013, 10:04 PM
  2. Panasonic Viera Stuttering
    By cordovakid in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 11-14-2012, 08:49 AM
  3. AVI files and Panasonic Viera G20
    By Gravitate in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 01-03-2012, 09:57 AM
  4. panasonic G20 and LG HX806PE problems
    By lamzor in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 3
    Last Post: 01-03-2012, 09:33 AM
  5. panasonic G20: DivX native support fails. Error: Can't read file
    By houja in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 3
    Last Post: 08-22-2011, 08:59 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •