Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Mezzmo crashing WDTV Live Hub

  1. #1
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    16

    Default Mezzmo crashing WDTV Live Hub

    Hi,

    Ever since upgrading Mezzmo to version 3.3.0.0, my WDTV Live Hub is crashing at random intervals (From 1 to 20 mins) when streaming a video.

    Playing the exact same video files via USB plugged directly into WDTV does not cause the same issue. It is not related to any 1 video file, nor is there a common time frame, it just happens when it happens.

    Has anything change in 3.3.0.0 in regards to WDTV's? It is getting really annoying because it doesnt just exit the video and go back to the menu, but causes a complete failure and reboot.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,632

    Default

    Nothing has changed for any of the WD TV Live device profiles for v3.3.0.0. A few things to try:

    • Sometimes the problem you are getting can be caused by your router. Turn off your router for 1 minute or so and then turn it back on again. Try streaming now.
    • If no better, try deleting your WD TV Liv Hub device from the Media Devices dialog and then let Mezzmo auto detect it again. After it is re-listed in the Media Devices dialog, make sure it using the right device profile (WD TV Live Hub) and try streaming again.
    • If still no success, it's best we see a set of logs. Turn on logging in Mezzmo (see http://forum.conceiva.com/showthread...nostic-logging) and restart your Mezzmo server. Use your WD TV Live as you normally do and when a video stops suddenly streaming midway, then stop your Mezzmo server and exit Mezzmo. Zip up all the logs and email them to us at support [at] conceiva [dot] com.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  3. #3
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    16

    Default

    Hi Paul,

    Weird, I had already rebooted the router multiple times, however after enabling logging, and deleting the WDTV Live Hub profile and letting it be rediscovered, its working flawlessly again...

    Thanks for the help!

  4. #4
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,632

    Default

    Glad you are up and running again Thanks for posting back.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  5. #5
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    16

    Default

    Hi Paul,

    Me again :-/. So I seemed to have narrowed the problem down a little. Everytime I reboot my system, the WDTV will constantly hard reset after 1-20mins of streaming MKV's (haven't tried any other formats).

    Deleting the WDTV profile, and letting it be rediscovered resolves the issue... until the next restart. Thankfully I don't restart that often, but its getting to be a pain. I'm not sure if it happens if I just close and reopen Mezzmo either since I always leave it running.

    About to try an uninstall and reinstall to see if that helps.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    387

    Default

    Quote Originally Posted by robertp View Post
    Hi Paul,

    Me again :-/. So I seemed to have narrowed the problem down a little. Everytime I reboot my system, the WDTV will constantly hard reset after 1-20mins of streaming MKV's (haven't tried any other formats).

    Deleting the WDTV profile, and letting it be rediscovered resolves the issue... until the next restart. Thankfully I don't restart that often, but its getting to be a pain. I'm not sure if it happens if I just close and reopen Mezzmo either since I always leave it running.

    About to try an uninstall and reinstall to see if that helps.
    Have you tried having Mezzmo track your clients by IP address and not MAC address ? For this to work you'll need to add a static IP address to your WD box, if you are currently using DHCP. Just a thought, if this is related to some ARP forwarding issue through your router.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,632

    Default

    Another thing to to try is to increase the advertisement interval for Mezzmo server from 30 minutes to 24 hours. Several Samsung owners have reported that this helped fix their 1-20min disconnection issues. See this FAQ to adjust the advertisement interval - http://forum.conceiva.com/showthread...ement-interval

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  8. #8
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    136

    Default

    Quote Originally Posted by robertp View Post
    Hi Paul,

    Weird, I had already rebooted the router multiple times, however after enabling logging, and deleting the WDTV Live Hub profile and letting it be rediscovered, its working flawlessly again...

    Thanks for the help!
    Well I was going to tell you the solution. Stop the server.. Change the profile to anything. Hit okay. Then change it back to the Hub Profile.

    But you seem to have found the fix yourself.

    It seems to get reset sometimes while NOT actually showing it being changed. Hopefully support can fix this bug.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    16

    Default

    Quote Originally Posted by Paul View Post
    Another thing to to try is to increase the advertisement interval for Mezzmo server from 30 minutes to 24 hours. Several Samsung owners have reported that this helped fix their 1-20min disconnection issues. See this FAQ to adjust the advertisement interval - http://forum.conceiva.com/showthread...ement-interval
    Hi Paul,

    The problem is, this only started happening after the upgrade to 3.3.1. And nothing else has changed on my computer/network side. It's been working flawlessly for about 6 months without having to touch a thing.

    It isn't causing a disconnection of the stream either, it is causing the WDTV to hard crash and reboot. Deleting the WDTV profile fixes the issues until the next time I reboot my computer.

    I've just reinstalled Mezzmo, and will try stream for a few days and do a few reboots in between to see if I can narrow it down a bit or see if the problem is resolved.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    16

    Default

    Quote Originally Posted by jbinkley60 View Post
    Have you tried having Mezzmo track your clients by IP address and not MAC address ? For this to work you'll need to add a static IP address to your WD box, if you are currently using DHCP. Just a thought, if this is related to some ARP forwarding issue through your router.
    My WDTV and Computer are both assigned static IP's. Literally, nothing has changed on the network side in months. The only thing that happened was the upgrade to 3.3.1. Reboots of the WDTV while streaming started occurring immediately after.

Similar Threads

  1. WDTV Live Hub Network Issue
    By Hashybot in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 4
    Last Post: 05-16-2013, 07:03 AM
  2. Mezzmo 3.0 question re: Subtitles on WDTV Live
    By zelfred in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 02-09-2013, 09:44 AM
  3. Mezzmo 2.7.0 and WDTV Live Streaming - Profile Problem
    By Kaiser2000 in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 3
    Last Post: 09-28-2012, 09:35 AM
  4. WDTV Live Hub and Mezzmo
    By DominionZA in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 8
    Last Post: 07-09-2012, 02:18 PM
  5. Mezzmo now transcoding files that don't need to (WDTV Live)
    By RMerlin in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 5
    Last Post: 12-27-2010, 08:23 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •