Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 31

Thread: Plays for 30 seconds then stops

  1. #21
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,616

    Default

    Thanks, Signify!

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  2. #22
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    16

    Default

    I'm sorry to report I got the "30 sec play and then stop" back even in 2.1.8. It happens primarily with mkv but I had a an AVI doing the same. I have no log but I the PC have not been running for that long since last reboot. This is what I have done:
    1. Start PC and let it run for a couple of hours.
    2. Add a library of videos
    3. Started watching a mkv from another library that was already there.

    Stopping and starting the Mezzmo media server from within the gui removed the problem.

    One thing I noticed was that the CPU fan was running much harder from the moment I started watching the mkv all the time until I restarted the server. The PC behaved just like Mezzmo played the file with transcode even after I stopped playing the file.
    After the server restart the cpu fan was about the same speed as idle when playing the file. As I mentioned the video played fine as well.
    I of course forgot to check the actual cpu load before the server restart.

    I know this is all very vague. I'll try to do a better investigation in case this pop up again.

    When can we expect the promised update to 2.1.9.0?

  3. #23
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,616

    Default

    Actually 2.1.9 has already been released for a while now. We're working on preparing 2.1.10

    If you can send in your logs that would help understand the issue (but upgrade to 2.1.9 first and see if that resolves the issues you're having).

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  4. #24
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    16

    Default

    Dennis if you had backlogged the topic one page before answering you had seen I was recommenced by Paul@Concieva to downgrade from 2.1.9.0 to 2.1.8.0 to fix this problem.

    The symptoms looks the same but I have a hunch they are triggered by different things. With 2.1.9.0 I at least had problems with mkv streaming to my Samsung C658 even with a freshly restarted media server.
    I have had 2.1.8.0 running for days and no problems until I added some more media to the library yesterday.

    Sorry but logging of the service was not running when this happened. I discovered it grew very fast so I decided to switch it off. Can't replicate the problem though I tried.
    I would have attached the Mezzmo.exe log if the limit on attachment size of txt or zip files had not been so limited. The zip with the log is only 188kB..... Like to mail it to you?
    Last edited by Signify; 09-18-2010 at 08:28 AM.

  5. #25
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,616

    Default

    Sorry, I didn't read that you actually downgraded. I would suggest that you go back to 2.1.9, then send us an e-mail to support and I'll send you a patched 2.1.9.x instead of going back (and 2.1.8 doesn't seem to work properly in any case, right?). After that we can start digging deeper into the issue and I'm sure we'll solve it (if the patch/updated device profile doesn't make it work straight away).

    And yes, please send in the logs as well (via e-mail)

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  6. #26
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    33

    Default

    Is there actually a patched 2.19 version that fixes this? I recently got linked to patch21913 to resolve the playback of mp4 on my Samsung B750, but I still have the same issue with videos stopping until I restart the service. Appears to be MKV-related.

  7. #27
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    11,616

    Default

    There have been a bunch of improvements since 2.1.9.13, but with the official update so close and with so many changes, I cannot send a new patch out unfortunately - there's too much to update, not only the server/profile. Hopefully the release will be within the next couple of days, and we'll proceed from there. Appreciate your patience!

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  8. #28
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    16

    Default

    Anyone else that still has symptoms like this with 2.1.10.0? My problems start when the mediaserver have been running for several hours. Problem goes away for hours if I restart the service.
    I have an open case with Concieva about this. I'm just curious if others have the same problem

  9. #29
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    24

    Default

    Sorry to dig up this old topic, but i've been away
    Actually the problem went away on mine with 2.1.10.0... Going to update to the new version soon.
    Current DLNA mezzmo served devices:
    Samsung ue40c6530 (without sammy go patch)
    Sony PS3
    Iphone 3g (plug player)
    Ipad 3 - 3g (xbmc)

  10. #30
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1

    Default

    Hi,

    Just downloaded the Mezzmo 2.1.11.0 trial version. Thought of testing this before buying it.
    Currently I'm running this software on Windows 7 Ultimate - 64 Bits. Both PC and my HDTV-LED Samsung 46C6200 is connected via WIFI 300mb/s
    I have tried to watch any shows with it, but it stops at every about 5minutes and 30 seconds. I have tried 5 different shows, MKV, AVI and WMV. Why is that?
    Furthermore some MKV I have, has Subtitle embedded, and it can't show the subtitle. Any clues on this?

    Hope you could answer this.... thanks.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •