Results 1 to 7 of 7

Thread: Subtitles stopped working

  1. #1

    Question Subtitles stopped working

    Hello,

    Subs burning stopped working all of the sudden, they were working fine until now. I've tried everything I could think of to make them burn again without success. I also can not find any reason for which they've stopped working. They were working for one episode and stopped for the next one without me doing anything. The device profile I am using is Sony Bravia KDL (2012 models). The subs are properly auto-extracted when a new file is added, but the burning will not work.

    What can I try to make them burn?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,782

    Default

    Hi,
    you can try pre-transcoding the file and check the box to force burning subtitles http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?id=pre-transcoding_files&s[]=pre&s[]=transcode

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  3. #3

    Default

    Already tried that multiple times, it transcodes without a burned in sub.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,782

    Default

    There may be an error occurring, please enable diagnostic logging http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?id=using_logging&s[]=diagnostic then after restarting your Mezzmo server and Mezzmo delete the pre-transcoded file if it exists then try playing the file on the TV and then send us the logs to support [at] conceiva [dot] com so we can investigate.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  5. #5

    Default

    Here's some more information from the MezzmoTranscoder.txt logfile. ffmpeg appears to fault out when burning subs. No such filter: 'mezzmo'. What is that? Could it be a permission issue of sorts?

    ...
    Metadata:
    title : Director's Commentary
    Stream #0:4(eng): Subtitle: subrip (default)
    Metadata:
    title : English
    [AVFilterGraph @ 00000000029310c0] No such filter: 'mezzmo'
    Error opening filters!
    12 - Nov 09 00:58:52.798 [ThreadID:102c] -
    <MEZZMO>: Child process ended with code: 109, ExitCode=1
    13 - Nov 09 00:58:53.249 [ThreadID:2f10] - ERROR> Transcoding failed, errno=0
    14 - Nov 09 00:58:53.249 [ThreadID:2f10] - > Let's try transcoding again
    15 - Nov 09 00:58:53.249 [ThreadID:2f10] - TRANS> Subtitles Job has been removed on Retry
    16 - Nov 09 00:58:53.249 [ThreadID:2f10] - SUBTS> Transcoding Subtitles interrupted. Quit: OutCodec=fifo Path=C:\Users\xyz\AppData\Local\Conceiva\Mezzmo\Te mporary_Subtitle_Files\Stargate.SG-1.x264.ac3.Season.08-MEECH_Stargate.SG1-s08e01.New.Order-Part.1.en.4.srt
    17 - Nov 09 00:58:53.249 [ThreadID:2f10] - TRANS> Start: flags=00001006 Retry
    ...
    Last edited by Dewde; 11-09-2016 at 09:25 AM.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,782

    Default

    Hi,
    this information from the log indicates that the version of ffmpeg you are using is different to the version included with Mezzmo, the filter used for burning subtitles is added by us so if you download a different version of ffmpeg it will not include the filter and burning subtitles will not work. Please download the Mezzmo installer from our website and run it to repair your installation files and this should resolve the issue by restoring the original ffmpeg.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  7. #7

    Default

    I had backed up the original ffmpeg version before upgrading and restored it now, and subs are working. Unfortunately I had a sub problem before too, that prompted me to upgrade ffmpeg. I have, meanwhile, messed with a lot of settings in Mezzmo that might have fixed my original problem, so I no longer know what the real problem was and what I did to fix it.. Thanks for your support anyway. I now know to enable logging and inspect the logs or send them to you for easier diagnostics.

Similar Threads

  1. Stopped working with uploaded.net links
    By clark kent in forum DownloadStudio Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 04-29-2014, 09:40 AM
  2. Mezzmo has stopped working upon startup
    By VladTheLegend in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 10-20-2013, 11:25 AM
  3. Subtitles stopped working after upgrade to 3.0.0.0
    By john.r.fuller in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 62
    Last Post: 03-22-2013, 09:06 AM
  4. videoname.jpg stopped working?
    By Gus in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 10-03-2012, 08:32 AM
  5. ffmpeg.exe has stopped working
    By dkubicek in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 9
    Last Post: 12-07-2010, 01:47 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •