Results 1 to 5 of 5

Thread: Can't browse or push, but it worked a week ago

  1. #1
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    26

    Default Can't browse or push, but it worked a week ago

    I put Mezzmo on a brand new PC a few weeks ago, and it worked perfectly. I'm not sure what's happened since, but now one of my Sony Blu Ray Players says "waiting for server to start" whenever I browse to the new Mezzmo server, and if I use the Android app to push to it, nothing happens. The android device appears to be playing to the Blu Ray player but the blu ray player doesn't do anything. What's extra strange is that the other blu ray player in the house reacts as expected, and the four android tablets with the Mezzmo app also react as expected. What is the usual suspect in this scenario?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2,224

    Default

    Sony Bluray players cache the server list so possibly going to Network settings on the Bluray player and clearing out the list then update it might help. If the Bluray player is also not doing anything when files are pushed from the android app then it could be an issue connecting to the Mezzmo server, you could check the network settings on the Bluray to see if it's IP address is in the same subnet as the Mezzmo server. If you still have trouble after trying these steps please enable diagnostic logging http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?id=using_logging&s[]=diagnostic then after restarting your Mezzmo media server try connecting to Mezzmo from the Bluray player and then send us the logs after it fails to connect.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  3. #3
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    26

    Default

    Quote Originally Posted by Peter View Post
    Sony Bluray players cache the server list so possibly going to Network settings on the Bluray player and clearing out the list then update it might help. If the Bluray player is also not doing anything when files are pushed from the android app then it could be an issue connecting to the Mezzmo server, you could check the network settings on the Bluray to see if it's IP address is in the same subnet as the Mezzmo server. If you still have trouble after trying these steps please enable diagnostic logging http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?id=using_logging&s[]=diagnostic then after restarting your Mezzmo media server try connecting to Mezzmo from the Bluray player and then send us the logs after it fails to connect.
    We're off to a good start. It took a long time to figure out what menu item on the blu ray player to use, but basically I had it remove ALL servers, and refresh. When I did that, the new Mezzmo server ( called PirateChest) reappeared with the familiar Mezzmo Logo. But I'm not quite fixed yet. I can connect, browse to all of the libraries I gave this device permission to view, but they show up as empty except for the names of folders, which also show up as empty.

    After this semi-successful connection I also tried pushing to the TV from my android Mezzmo app, selecting "PirateChest" as the server and the BDP-S3700 as the device, but this also produced no happy faces. I'm going to try the diagnostic thingy. Where do I send the logs?

  4. #4
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2,224

    Default

    Please send the logs to support [at] conceiva [dot] com.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  5. #5
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2,224

    Default

    I can see the problem, the Sony STR (2013 Models) profile is being used and this is for audio receivers so no video formats are defined. Please try going to ‘Media Devices’ and double-click the device in the list and change the device profile to the ‘Sony BDP, HT, SMP (2013 Models)’ profile then try playing the file on the device.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 12-01-2016, 08:55 PM
  2. browse to mezzmo
    By ajz in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 2
    Last Post: 10-31-2015, 01:31 PM
  3. Browse Error
    By peters_pa in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 3
    Last Post: 09-05-2015, 09:35 AM
  4. Why some folders that already have shared and worked fine after....
    By fits79 in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 11
    Last Post: 05-21-2012, 01:05 PM
  5. Unable to Browse Photos
    By Max_Mose in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 4
    Last Post: 11-28-2011, 02:54 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •