Results 1 to 3 of 3

Thread: Mezzmo doesn't listed as source on TVs

  1. #1
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    4

    Default Mezzmo doesn't listed as source on TVs

    Since some days, I need to restart the mezzmo process because is not listed on the tv as a source. I have many TVs on the same network but on everyone mezzmo is not listed.
    If I look at Mezzmo everything looks good, if I stop the process and then I restart it the Mezzmo server is listed again on every TVs. Few ours later is not listed again.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,697

    Default

    Hi,
    This is usually a firewall problem where Mezzmo is not able to receive M-Search messages on port 1900 from devices. Please make sure MezzmoMediaServer.exe is allowed to communicate through the firewall on port 1900, if you are using Windows Firewall go to 'Media Server Settings' and click the button to configure the firewall if it is enabled.

    Mezzmo Android: Install it on your tablet, smartphone, Android TV or Amazon Fire to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices. Full details at http://www.conceiva.com/products/mez...mo_android.asp
    Mezzmo for Kodi Add-on: Install it into Kodi to stream files from your Mezzmo library directly in Kodi. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...odi_user_guide
    Mezzmo for Roku App: Install it onto your Roku to stream files from your Mezzmo library. Full details at http://www.mezzmo.com/wiki/doku.php?...oku_user_guide
    Wiki: User Guides & Reference Manual at http://www.mezzmo.com/wiki
    Facebook: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo
    Web: http://www.mezzmo.com

  3. #3

    Default

    Hi stefanos,

    I saw this behaviour a few months ago and tracked it down to a setting in the Media Devices page. I had unticked "Allow all new devices to connect to Mezzmo" thinking I'd be a little more secure. However, as all of my devices were on my home network at the time, I didn't need this and re-ticked it - then everything started working as expected again.

    I hope that helps.

    Frantic.

Similar Threads

  1. Adding Mezzmo as a source for KODI
    By boe in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 11
    Last Post: 10-22-2015, 12:07 PM
  2. Why is Mezzmo listed in Media Devices?
    By larrymcg in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 07-23-2015, 10:06 AM
  3. Items not listed on Samsung F TV (Mezzmo 4.1.2.0)
    By Andrew Keeley in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 10
    Last Post: 12-08-2014, 04:25 PM
  4. Mezzmo and DVBLink DLNA Source - Missing channels & folders
    By Folorin in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 1
    Last Post: 09-13-2012, 11:20 AM
  5. Mezzmo listed on sony bravia but disabled
    By bene.jo in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 3
    Last Post: 05-23-2011, 09:57 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •