Results 1 to 7 of 7

Thread: Issues detecting Media Servers On Sony Bravia

  1. #1
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    4

    Default Issues detecting Media Servers On Sony Bravia

    Hello , I have a Sony Bravia KDL 46CX520 and I wanted to set up DLNA. So I got Mezzmo and plugged an Ethernet cable from my router to my TV and On my PC I am running the Mezzmo media Server and the windows media server but the TV says that the servers are not recognized and are not being shown! I have no clue what the problem might be! Thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    9,414

    Default

    Do you see the servers on the XMB?

    The first thing I'd check is Network settings on the TV - there should be something like Server Display settings there (or similar). If you go in there, you should see Mezzmo and it will allow you to enable/disable (or show/hide) it. If it says that it's disabled or hidden there, please enable it and see if that gets it going.
    Conceiva. Download it with DownloadStudio. Stream it with Mezzmo.
    Follow us on Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo Check out our Facebook page: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    SALE! Buy Mezzmo today and get a 30% discount! Hurry offer only valid during August! See http://www.conceiva.com/buy/specialoffers.asp
    NEW! Try our new Mezzmo Android app. Install it on your tablet or smartphone to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices - including Google Chromecast. Full details at http://www.mezzmo.com

  3. #3
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    4

    Default

    Hello Dennis

    No , I can't see the servers on XMB.....

    Yes I've gone to server display and it shows no servers not even the windows media server and also under streaming options in windows media player it is not showing the TV as a streaming device but yesterday it did show the windows media server for a while and then disappeared and have had no luck since. I am using a Ethernet cable running from my router.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    4

    Default

    The Mezzmo server is working perfectly because my ipod can detect it and do playback as well using a app called 8player lite but why isn't my TV
    detecting it then. Its a sony bravia KDL 46CX520 and it is DLNA certified so whats the problem here?

  5. #5
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    9,414

    Default

    Most likely it's a network permissions/firewall issue - your iPod is connecting via a wireless network, but your TV is wired through and thus the difference.

    If you haven't already, please go through this post and see if it fixes your issue: http://forum.conceiva.com/showthread...ur-DLNA-device - let me know how that works out.
    Conceiva. Download it with DownloadStudio. Stream it with Mezzmo.
    Follow us on Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo Check out our Facebook page: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    SALE! Buy Mezzmo today and get a 30% discount! Hurry offer only valid during August! See http://www.conceiva.com/buy/specialoffers.asp
    NEW! Try our new Mezzmo Android app. Install it on your tablet or smartphone to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices - including Google Chromecast. Full details at http://www.mezzmo.com

  6. #6
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    4

    Default

    They are both connected to the same network.
    Mezzmo server is running.
    UPNP is off and I've disabled my firewall
    IGMP snooping is disabled
    I don't have another DLNA server other than Windows Media server
    It is using device profile sony Bravia KDL but I have to manually add it because it doesn't detect but once its manually added the MAC addresses match.
    Windows Firewall is already disabled and trusted fully by Kaspersky
    I don't have Hamachi installed and it is set to home network

    The thing is Windows media player 12 under streaming options isn't detecting it as a streaming device but 1 time for some reason it did and then disappeared a few seconds later....

  7. #7
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    9,414

    Default

    Have you tried disabling Kaspersky just to test whether it causes the issue (blocks communication)? I understand that your Windows firewall is off, but I'd suggest trying to disable Kaspersky as well.

    There could also be some router settings that prevent UPnP traffic going through on the wired network - try going through the settings on the router and see if there's anything that is related to blocking or filtering.

    Since the WMP12 server cannot be discovered either, it's a generic issue on your wired network. Check that ports 1900 and 2869 are not blocked by any software, as those are the ports used for discovery of media servers (and since they're not discovered, it's likely that those ports are not letting traffic through).
    Conceiva. Download it with DownloadStudio. Stream it with Mezzmo.
    Follow us on Twitter: https://twitter.com/conceiva_mezzmo Check out our Facebook page: http://www.facebook.com/Mezzmo.DLNA.Server
    SALE! Buy Mezzmo today and get a 30% discount! Hurry offer only valid during August! See http://www.conceiva.com/buy/specialoffers.asp
    NEW! Try our new Mezzmo Android app. Install it on your tablet or smartphone to browse and stream files from your Mezzmo library to all your devices - including Google Chromecast. Full details at http://www.mezzmo.com

Similar Threads

  1. Why two media servers ?
    By BobColc in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 3
    Last Post: 04-18-2012, 07:31 PM
  2. Two Mezzmo Servers Showing on Sony BDP-S370
    By paulorox in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 4
    Last Post: 02-28-2011, 07:05 AM
  3. Poor MKV Playback on both Sony Bravia TV and Sony BluRay
    By JamboUK in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 19
    Last Post: 02-11-2011, 07:06 AM
  4. Media Server 2.1.11.21 with the new Sony Bravia KDL profile
    By Simon-UK in forum Mezzmo Questions and Support
    Replies: 5
    Last Post: 12-27-2010, 07:31 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 12-06-2010, 01:48 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •